Jan van Pijkeren - VanBuren Patent Management

Een nieuwe website, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl! Een project met lef. Jan gelooft in zijn bedrijf, en heeft samen met ons gebouwd aan een representatieve online aanwezigheid! Esthetisch: Ontwikkelen van een huisstijl, die overal terug komt Toekomstgericht: Development van een website gericht op de toekomst Contact: Dit

Het zal je maar gebeuren. Op een bijzondere wijze zit je in de overname van een patent management bureau. Het bureau loopt al jaren, de medewerkers zijn tevreden en de klanten zijn blij met de service. Aan de website is alleen al jaren niets gedaan. Af en toe een aanpassing door de lokale copyshop.

Jan belde ons in september 2023 voor een nieuwe website. Een strak design, een vlotte website die goed vindbaar is in google, en een aantal huisstijlmiddelen. Dit alles vóór de kerst. En dat is gelukt!

We zijn begonnen met het neerzetten van een huisstijl en het ontwikkelen van een logo. De opdracht was duidelijk. Een koninklijk karakter, fris, modern, en een beeldmerk dat goed los te gebruiken is. In eerste instantie voor ‘Royal Patent Management’. Hier kwam het volgende logo uit.

Screenshot 2024 01 23 At 10.02.21

Na lang wikken en wegen besloot Jan om vast te blijven houden aan de naam VanBuren Patent Management. En dan wel in een heel nieuw jasje.

Logo Vanburen Patent Management

In de tussentijd hebben we een hoop online meetings gehad. Welke richting gaan we op, en wat is de volgende stap. Menno, de marketingconsultant van Jan, heeft in dit hele traject meegelopen. Hij voorzag ons van gevraagd, en soms ook wel ongevraagd, advies. Met een gemeenschappelijk doel, het beste resultaat voor Jan.

De volgende stap was het ontwikkelen van een website. Nadat er strategie was gevormd over de sitemap zijn we aan de slag gegaan in WordPress om de website te bouwen.

Screenshot 2024 01 23 At 10.08.22

Stap voor stap werd de website opgebouwd. In de tussentijd is het een kwestie van bijsturen, content verzamelen, volgende stappen zetten en optimaliseren. In dit traject zijn de teksten gezamenlijk gecreëerd. Een opzet kwam vanuit ons, waarna Jan inhoudelijk samen met zijn team is gaan polijsten.

Screenshot 2024 01 23 At 10.10.54

Wat belangrijk was voor deze website is dat zowel uitvinders als octrooigemachtigden de juiste informatie kunnen vinden. Daarnaast dat de website aansprekend en relevant is voor zowel experts, als voor een leek. Een uitdaging die we graag aan zijn gegaan! De website is geoptimaliseerd voor zoekmachines en we hebben rekening gehouden met SEO.

VanBuren Patent Management Website

De website is sinds december live. We wensen Jan en zijn team onwijs veel succes in deze nieuwe fase van VanBuren Patent Management, en we zien uit naar de verdere samenwerking!